Pontosan 10 éve nem szállnak fel a Malév repülőgépei

2012. február 3-án reggel 6 órakor a Magyar Légiközlekedési Vállalat (Malév) hivatalosan felfüggesztette repülési szolgáltatásait. Utolsó (menetrend szerinti) járata a Helsinki-Budapest viszonylatban repülő Boeing 737-es, MA745 járatszámú gép volt, amely háromnegyed 10-kor landolt a Liszt Ferenc repülőtéren.

A bejelentés hírére nem csupán idehaza, de külföldön is felkapták a fejüket, számos neves külföldi lap számolt be a magyar légitársaság összeomlásáról, köztük a BBC, az USA Today és az AFP hírügynökség is.

Malév
A Malév Boeing 737-700 (HA-LOB) repülőgépe landol a Heathrow repülőtéren Londonban

Érdekes adalék a hazai légitársaság történetéhez, hogy egyik legsikeresebb évét két esztendővel a tönkremenetele előtt zárta: 2010-ben több mint 3 millió fizető utas váltott jegyet a Malév járataira. A légitársaság csődeljárása 2018-ban ért véget, a Malév jogutód nélkül szűnt meg.

Pityer

Szerkesztő, oldalgazda, a Retró Legendák alapítója

További cikkek a témában

Cukor méregtelenítés

Van értelme a cukor „méregtelenítésének” a szervezetből?

Néhány szakértő szerint a cukor démonizálása akár veszélyes is lehet, ami szervezetszintű zavartság kialakulásához, magunkkal szembeni irreális elvárások támasztásához vezethet.

Hány ember járt a Holdon

Hány ember járt eddig a Holdon?

Hány embernek volt idáig lehetősége a lábnyomát a Hold homokjában hagyni, azaz mennyien léptek a mai napig égi kísérőnk felszínére?

Gránátos kocka

Miért hívjuk gránátos kockának a krumplis tésztát?

Honnan ered a gránátos kocka és mi köze a hadsereghez? Ennek próbálunk utánajárni itt a retró legendák hasábjain.