Tökéletes medencefedés télen és nyáron egyaránt

Ha saját medencénk van az udvarban, vagy a kertben, akkor szerencsére akármikor kedvünkre fürdőzhetünk az egész családdal vagy akár egy nagyobb baráti társasággal együtt. Nem kell a zsúfolt strandokra, vagy a különböző fürdőkbe elutazni, hiszen saját medencénkben lubickolhatunk nyáron, de akár a téli hónapokban is.

Annak érdekében, hogy a medencénkben lévő víz tisztaságát sokáig ki tudjuk élvezni, érdemes néhány dolgot megtenni, legyen szó az év bármely szakászáról.

Milyen előnyei vannak a medencefedésnek?

A hatékonyan kivitelezett medencefedés nagyon sok előnnyel jár. Megtervezésnél kell a funkciók, és a kihasználtság jellegét figyelembe venni, hogy el tudjuk dönteni, nekünk milyen takarásra van szükségünk. Ez ugyanis lehet eltolható vagy fix, rögzített változat is.

A medencefedésnek köszönhetően kitolhatjuk a fürdésszezont, és így akár az őszi-téli hónapokban is élvezhetjük a pancsolást. Senki nem szeretne túlságosan hideg, vagy éppen koszos vízben megmártózni. A megfelelő minőséggel rendelkező medencefedés mindkét, kellemetlen problémára megoldást jelenthet. Az egyik hatalmas előnye ugyanis, hogy a medence vizét képes melegebben tartani, így külön fűtéssel nem is lesz gondunk.

medencefedés

Egy átlagos nyáron például 6, de akár 10 Celsius fokkal is megemelheti a medencében lévő víz hőmérsékletét. Emellett a víz tovább lesz élvezhető, kristálytiszta, hiszen a fedés akár 90%-kal is lecsökkentheti a medencébe hulló szennyeződések mennyiségét. Ez különösen a kései nyári-őszi és téli hónapok idején jöhet jól. Emellett ugyanis kevesebbszer kell a tisztítással és a víz porszívózással bajlódnunk majd.

Egyre többen válasszák az eltolható polikarbonát medencefedést, hiszen ez sokféle formában és méretben is választható. Válogathatunk a fix méretek között, de akár az egyedi gyártás is lehetséges.

Mit tudnak az eltolható polikarbonát medencefedések?

Ezeket a medencefedéseket a legtöbb esetben a medence két oldalán található sínen tudjuk mozgatni és görgetni kényelmesen és egyszerűen aszerint, hogy le szeretnénk fedni teljesen a medencét, vagy csak részben. A sínen való mozgatásnak köszönhetően lehetőségünk van azt akár teljesen letolni is róla.

Ezek a medencefedések mind külön tervezéssel készülnek el, eltérő keresztmetszettel, valamint megerősített alumíniumvázra épülnek, melyek között van, ami teljesen, van ami üvegszerűen átlátszó, de megrendelhetjük akár a homályos, légkarmás változatot is. Annak érdekében, hogy a medencefedés ne csak 1-2 évig legyen könnyen gördíthető, viharálló rögzítésekkel, egyedi dupla csapágyazású görgőkkel van ellátva. Emellett külső, illetve belső oldala is UV ellenállású anyaggal szerelt.

Jó tudni, hogy minél nagyobb a fedés, annál több elemből fog állni a szerkezet, és ezek az elemek tudnak egymásba csúszni használat során.

Manapság már egyre több gyártó termékeit meg tudjuk vásárolni hazánkban is, ám ezek nagy valószínűséggel csak első ránézésre tűnnek pontosan ugyanolyan minőségű terméknek, mint a csúcsminőségű darabok, használat során pedig sajnos szembesülhetünk azzal, hogy mennyire eltérnek egymástól.

További cikkek a témában

klíma

Hogyan használd a klímát hatékonyan?

Napjainkban még mindig sokan állítják, hogy a klíma felesleges és kevésbé költséghatékony. Azonban pár kimondatlan szabály betartásával nemcsak a villanyszámlán fogunk spórolni.

Retró kártérítési ügyek

Retró kártérítési ügyek

Hazai és nemzetközi kártérítési ügyekre szakosodott ügyvédként megszámlálhatatlanul sokszor hallottam már az „Ügyvéd vagy? És tényleg mindenért lehet perelni?

Purhab szigetelés

Zárt vagy nyitott cellás purhab szigetelést válasszunk?

A purhab szigetelésnek számos előnye van, a fűtés és hűtés takarékosságán át az épület élettartamának megnöveléséig. Sok más iparágban, így az építőiparban is nélkülözhetetlenné vált.