Zacskós tejet tényleg csak Magyarországon lehetett kapni?

Zacskós tejet kizárólag idehaza lehet (lehetett) vásárolni, ez a termék amolyan magyar kuriózum, sehol a világon nem létezik ilyen – tartja a régi legenda. Mi igaz ebből? Valóban csak szűk hazánkban ismerik a zacskóban forgalomba hozott fehér színű italt, és mennyire számít kuriózumnak a dobozmentes tej?

Zacskós tejet – legyen az bármennyire is meglepő – mind a mai napig vásárolhatunk idehaza. Aki nem hiszi, az kattintson, és győződjön meg saját szemével a napjaink dizájnjának tökéletesen eleget tevő zacskós tejről. Ez a fajta csomagolás tehát nem merült feledésbe a rendszerváltást követő években, sőt, amint az kiderült: piaci kereslet is mutatkozik rá.

A zacskós tej reneszánsza jöhet el

Sőt! Úgy tűnik, hogy a következő években reneszánszát fogja élni, ugyanis a “dobozos-műanyagos kannás megoldáshoz képest 75%-kal kevesebb hulladék származik a csomagolásából.” Ez pedig nem kevés, így a környezetvédelem érdekében foganatosított intézkedéseknek köszönhetően erős a gyanú, hogy ismét nagy számban megjelennek majd a boltok polcain a zacskós kiszerelésű tejek. (Reméljük a “szép emlékű”, tejes pultra helyezett törlőrongyok nem kerülnek vissza melléjük.)

Zacskós tej Magyarország

De mi a helyzet a legendával, mely szerint a zacskós tej igazi hungarikum, melyet Magyarországon kívül sehol nem lehet kapni? Az a helyzet, hogy a legendából semmi nem igaz. Olvasóink közösségi oldalainkon erősítették meg, hogy saját szemükkel láttak zacskós tejet Angliában, Argentínában és Kanadában is.

Ha már Kanada: a Reader’s Diegest Canada weboldalán épp azt taglalják egy cikkben, hogy az Egyesült Államokból érkező turistákat mennyire sokkolja a helyi zacskós tej látványa. A jenkik nem értik, hogy hogy kerül a népszerű reggeli ital és kávéízesítő zsákokban forgalomba.

Kép forrása


Nézz be a Retró Legendák fórum oldalára is

Hozzászólások

Olvass bele ezekbe is...