A játékok, melyekkel felnőttünk

A mai cikk – kissé rendhagyó módon – az ‘egy kép többet mond ezer szónál’ mondás jegyében fogant. Sokat lehetne írni az alábbi retró játékokról, azonban a vizuális benyomások valóban feleslegessé tesznek minden betűt, egy csapásra parancsolnak vissza minden mondatot.

Így csak döljünk hátra, lazán görgessük az egeret, s áradjon el rajtunk az édes nosztalgia érzése, miközben újra szembe találkozunk a fűrészporral töltött similabdával, a feledhetetlen, szép emlékű autós kártyával, a mágikus táblával vagy a kvarcjátékkal.

Hihetetlen éles a kontraszt az egykori és a mai gyerekek játékai között. Mai ésszel szinte felfoghatatlan – a számítógépes játékok, a konzolok, az okostelefonok korában -, hogy volt idő, mikor a fiatalok egy darab ugrókötéllel, gumival, spárgával eljátszadoztak.

kvarcjatek

gumis-jatek

koteles-jatek

magikus-tabla

autos-kartya

similabda

gombfoci

 

vizilovas-jatek

konyha-jatek

katona

matchbox

Pityer

Szerkesztő, oldalgazda, a Retró Legendák alapítója

További cikkek a témában

LEGO Reszkessetek, betörők

LEGO Reszkessetek, betörők – valódi vagy az év átverése?

Vajon az egész egy aprólékosan kitervelt médiahack, vagy a LEGO Reszkessetek, betörők valóban létezik? Kattints a részletekért!

Az Ablak tv-műsor

Az Ablak című TV-műsor

Szégyentelenül kevés információ maradt fenn a Magyar Televízió egykori legendás közéleti, közszolgálati műsoráról, az Ablakról. Pedig az adás hétről-hétre milliókat szegezett a képernyők elé, és népszerűsége nem csökkent a közel két évtizedes sugárzása alatt sem. De akkor miért szüntették meg? Mi törte derékba az olyan neveket felsorakoztató műsor karrierjét, mint Déri János, Aigner Szilárd, Bay […]

Kutyák

Kutyák a múltból

Nem, nem időutazós témáról lesz szó, legalábbis abban a tekintetben bizonyosan nem, hogy a sci-fi színpadára ma nem lépünk fel. Viszont gyermekkorunk legendás eb karaktereit vesszük górcső alá, tehát, ha képletesen is, de mégis csak megrángatjuk egy kissé a téridő szövetét. Miután kellően sikerült összekuszálnom a bevezetőszöveget, nézzük a múltunkat olyannyira meghatározó kutyákat a TV […]