Retró gyöngyszemek: a Donald rágó

Vagy ahogyan csak akkoriban emlegettük: Donáld rágó (így kimondva). Egyes híresztelések szerint a PECSA bolhapiacán mai napig lehet kapni bontatlan példányokat, de valószínű, hogy ezek a nosztalgiázáson kívül sok mindenre már nem használhatók.

A rágónak igazi vonzereje a benne található 3-4 képkockás Walt Disney „képregény” volt, melyeknek – hihetetlen – mindmáig komoly gyűjtői vannak. Az egyik legnépszerűbb hazai aukciós portálon 80 jó magyar forintot kérnek el egyetlen rágó papírért.

donald-rago1

Fotó: nejlonblog

Pityer

Szerkesztő, oldalgazda, a Retró Legendák alapítója

További cikkek a témában

LEGO Reszkessetek, betörők

LEGO Reszkessetek, betörők – valódi vagy az év átverése?

Vajon az egész egy aprólékosan kitervelt médiahack, vagy a LEGO Reszkessetek, betörők valóban létezik? Kattints a részletekért!

Az Ablak tv-műsor

Az Ablak című TV-műsor

Szégyentelenül kevés információ maradt fenn a Magyar Televízió egykori legendás közéleti, közszolgálati műsoráról, az Ablakról. Pedig az adás hétről-hétre milliókat szegezett a képernyők elé, és népszerűsége nem csökkent a közel két évtizedes sugárzása alatt sem. De akkor miért szüntették meg? Mi törte derékba az olyan neveket felsorakoztató műsor karrierjét, mint Déri János, Aigner Szilárd, Bay […]

Kutyák

Kutyák a múltból

Nem, nem időutazós témáról lesz szó, legalábbis abban a tekintetben bizonyosan nem, hogy a sci-fi színpadára ma nem lépünk fel. Viszont gyermekkorunk legendás eb karaktereit vesszük górcső alá, tehát, ha képletesen is, de mégis csak megrángatjuk egy kissé a téridő szövetét. Miután kellően sikerült összekuszálnom a bevezetőszöveget, nézzük a múltunkat olyannyira meghatározó kutyákat a TV […]