Üdvözletemet küldöm a Balatonról

Kedves Anyu és Apu!

Nagyon jól érzem magam itt Zánkán, köszönöm, hogy a számtan kettesem ellenére elengedtetek ebbe a táborba. A nagyinál nagyon unalmas lett volna, mindig csak a Szabó család megy a rádióban, a papa meg folyton csak a Ludas Matyit olvassa. Az étel nem olyan jó, hétfőn paradicsomleves volt betűtésztával, másodiknak pedig gránátos kocka meg savanyúság.

Anyu, az úttörő sípomat véletlenül elhagytam a vonaton, de szerencsére az egyik ifi nagyon gondos volt, és szerzett nekem egyet, hogy ne kelljen szégyenkeznem. A tanárok itt sokkal viccesebbek, mint az iskolában. Kérdeztük, hogy egyik nap nézhetünk-e tv-t? Mire azt mondták, hogy majd hétfőn bekapcsolhatjuk. Persze hétfőnként nincs adás, így hiába is kapcsolnánk be, csak a hangyák háborúját látnánk. Így sajnos mindig lemaradok az esti meséről, majd mondjátok el, hogy mi volt a Mézga családban!

Jutka néni azt mondja, hogy ha rendesen viselkedünk (nem mint a csürhe vonulunk az utcán, és hangosan köszönünk mindenkinek), lehet, hogy a hétvégén meglátogat minket a Farkas Berci bácsi. Az nagyon klassz volna, mert a Farkas Berci bácsi volt az első magyar űrrepülő. Képzeld, apu! Tegnap voltam éjszakai őrségben, az nagyon jó volt, és nagyon izgalmas. Viszont a rajverseny, meg a közös éneklés, meg az állandó sorakozások az nagyon béna dolog, nektek sem tetszene. Ma ebéd után számháború lesz, remélem, hogy az jobban sikerül majd, mint az úttörődalok kornyikálása. Reggel majdnem úgy volt, hogy én vontam föl a zászlót.

zanka

Jaj, hát ezt el sem meséltem, volt éjszakai riadó! Jöttek, hogy eltűnt a Sándor bácsi, és nekünk kell megkeresni. Zseblámpával, meg minden. Akkor egyszerre mindenki hanyatt-homlok rohanni kezdett, hogy keressük a bácsit. Őrül jó vicc volt, de aztán egyszerre eleredt az eső, és mi visszamentünk a táborba, mert nem akartunk bőrig ázni. Hajnalban meg jött egy merő vizesen a Sándor bácsi, hogy az anyánk keserves kenyerit, egész éjszaka egy bokor alján gubbasztott.

Kedves anyu és apu! Zárom soraimat,

ölel titeket szerető fiatok:

Jancsi

Ui: küldjetek még egy kis pénzt, mert elfogyott.


Nézz be a Retró Legendák fórum oldalára is

Hozzászólások

Olvass bele ezekbe is...